Instagram

pátek 10. dubna 2015

Hunger Games




Trilogii Hunger Games mám moc ráda tak jsem se rozhodla začít od prvního dílu.



Název: Hunger Games
Režie: Garry Ross
Předloha: Suzanne Collinsová
Scénář: Peter Craig a Danny Screeman
Hudba: Various artists, James Newton Howard, T-Bonne Burnett, Jo Blankenburg...
Délka: 137 min.
Rok: 2012
Žánr: Sci-fi, Dystopie, Dobrodružný, Akční, Thriller




       V ruinách zničené Severní Ameriky leží země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti ostatními kraji. V Kapitolu se každoročně pořádají hry s názvem Hunger Games, do kterého  každý kraj musí vyslat jednu dívku a jednoho chlapce. Hlavní hrdinka Katniss Everdeenová se přihlásí dobrovolně místo své mladší sestřičky Prim. Kapitol omezuje většinu lidských práv a hlavně svobodu, proto vždy policie kapitolu, nebo Mírutvorci, jak si říkali zastřelili každého kdo projevil sebemenší náznak revoluce.

       Dvanáctý kraj zastupuje Katniss Everdeenová a Peeta Mellark. Katniss je velmi dobrá lovkyně a umí dobře zacházet s lukem. Peeta je syn pekaře. Na Hladové Hry je doprovází Cetkie, která se obléká podle trndů které letí v Kapitolu a Haymitch - zatím jediný vítěz Her v dvanáctém kraji. V Kapitolu se seznámí s návrhářem Cinnem, který Katniss a Peetovi navrhne úžasné šaty, které jsou obalené plamenem.

      Když začnou hry, s Katniss není nikdo ve spojenectví, ke konci malá Rue, kterou pak zabije Marvel. Zato Peeta je spolčený s Catem, Clove a Marvelem, kteří se chcou zbavit hrozby - Katniss. Během Her si získají několik sponzorů a přívětivců. Nakonec se Katniss povede Cata, Clove a ostatní zneškodnit a zachránit Peetu, který se ke konci Her schoval u řeky. Problém ale je, že v Hunger Games může vyhrát jen jeden člověk. Katniss ani Peeta si nedovolí zabít někoho sobě tak blízkého, tak se rozhodnou, že oba se otráví jedovatými bobulemi, které našli v rukou otrávené dívky. Když už se schyluje k jejich smrti, zazní reproduktory, z kterých se ozve, že vítězové tedy mohou býti dva, pokud si jsou blízcí, či ze stejného kraje.  Tyto Hry nakonec skončí dobře, ale bude tomu tak i nadále? Bohatství a sláva na celý život zajištěný od Kapitolu?


Celkové dojmy z filmu: Film se mi moc líbil, celkově herecké výkony ve filmu byly úžasné. Hlavně postava Katniss - Jennifer Lawrence. Z některých scén mi bylo do pláče, ale to asi všechny faninky trilogie Hunger Games znají. Všichni co film viděli říkali že byl opravdu skvělý a se svými přáteli se o Hladových Hrách dokážeme bavit opravdu dost dlouho... Nejdojemější scéna podle mě byla ta, jak se Katniss přihlásila do Hunger Games místo Prim. V tomto díle se začne odvíjet láska Peety a Katniss. V jednom opravdu nechápu Katniss. Proč dávala šance oboum dvoum chlapcům, kteří do ní byli zamilovaní? Proč vždy jednomu zlomila srdce pohledem na obrazovku...


Filmu dávám 9 bodů z 10.
Gale, neboli Hurikán, který miluje Katniss

Clove, Cato
Katniss Everdeen, Peeta Mellark


Skvělá a milá Rue


Cetkie, Heymitch a Katniss



Další fotka Katniss a Peety
                        A na konec fotka většiny hlavních herců z Hunger Games

                     

                                                       Oficiální trailer

         


 Děkuju za pozornost a doufám že se Vám moje recenze líbila :)

4 komentáře :

Anonymní řekl(a)...

Naprosto s tebou souhlasím... Proč Galovi lámala celou dobu srdce? :( zatímco Peeta ji chtěl zabít :D :/ Taky mi bylo do pláče :'( :) moc pěkně napsané ***

StrangeLin019 řekl(a)...

Máš to moc pěkně napsaný :) Příště můžeš udělat recenzi na divergenci, rezistenci nebo dokončit recenze o HG :)

LissL38 řekl(a)...

skvělý!! :)

Unknown řekl(a)...

máš na psaní nadání.