Instagram

neděle 12. dubna 2015

Hunger Games: Vražedná pomsta (Hunger Games: Catching fire)



Pokračování prvního dílu trilogie Hunger Games se mi líbilo ještě víc.




Režie: Francis Lawrence
Předloha: Suzanne Collins (kniha)
Scénář: Michael Arndt, Simon Beaufoy
Kamera: Jo Willems
Hudba: James Newton Howard
Délka: 146 min.
Rok: 2013
Žánr: Sci-fi, dobrodružný, akční




      Katniss Everdeenová a Peeta Mellark se po překvapivém vítězství na 74. Hunger Games vrací domů. Katniss se po výhře musí přestěhovat a již nikdy nebude trpět hladem. Svým činem v závěru Her však proti sobě poštvala Kapitol. Navštíví jí samotný prezident Snow a víceméně jí vyhrožuje zabitím Hurikána (jejího přítele) pokud Katniss nepřesvědčí ostatní kraje o tom, že opravdu jednala jen jako zamilovaná dívka. Kraje totiž berou její gesto jako náznak ke vzpouře. Katniss dělá co může, dokonce v samotném Kapitolu slíbí, že si ji Peeta vezme, ale to nestačí.

        V tu chvíli vrcholí přípravy na další Hunger Games. Slaví se Čtvrtohry. Tentokrát mají v aréně soutěžit vítězové předešlých ročníků. Malé děti jsou tedy losování ušetřeny. Pro Katniss to ale znamená jediné. Je jedinou dívkou, která Hunger Games ve 12. kraji vyhrála a to pro ni znamená návrat do arény. A pro Peetu taky. Mezitím se situace ve 12. kraji dramaticky zhorší. Její přítel Hurikán je zbičován novým Mírotvorcem a vzpoury proti Kapitolu pokračují.

      V aréně se Katniss dá dohromady s partou starších vítězů a brzy zjistí, že letošní aréna představuje hodiny a že každou hodinu se něco stane. Katniss ví, že jí Kapitol nenávidí a je jasné, že se tyhle hry s těmito pravidly pořádají jen proto, aby jí mohli zavraždit. A tak se rozhodne, že alespoň zajistí, aby zvítěžil Peeta.

      V aréně dochází k několika událostem a na Katniss zaútočí dívka, která měla být její spojencem. Nožem jí dloube do ramene, aby jí vyjmula čip, který tam má každý nastřelený od Kapitolu, aby mohl Kapitol každého monitorovat a dělat Hry zajímavější. Pro Katniss se vznese vznášedlo, které odváží mrtvé a tam na ní čeká tvůrce letošního ročníku her.
     
      Katniss se probudí o několik dní později a netuší co se stalo. Haymitch (její trenér) jí vysvětlí, že existoval plán, jak je všechny z arény dostat a vzbouřit se Kapitolu. Katniss se setkává s Hurikánem, který jí ujišťuje, že její rodina je v pořádku. Vše má ale velký háček, Kapitol zajal Peeta. Hurikán jí v závěru knihy sdělí, že dvanáctý kraj již neexistuje. Příběh skončil tak, aby se mohlo udělat nové pokračování (nečekaně).

Oficiální text ZDE 


Celkové dojmy z filmu: Tento díl se mi líbil víc než první díl. Fascinovalo mě, jak se všichni starší vítězové chtějí Hladové Hry zrušit a drží při tom při sobě. Katniss s Peetou dělají co můžou aby se zrušily, ale Kapitol je Kapitol. Obdivuji geniálního Dioda (Beetee) s Dratkie (Wiress). Jejich vynalézavost nezná meze. V tomto díle mi byl nejsympatičtější Finnick. Zdál se mi takový... schopný a mužný oproti Peetovi, ale to neznamená, že Peetu nemám ráda. Myslela jsem si že Johanna, se kterou se na začátku v Kapitolu Katniss moc nemusela, bude v aréně proti ní, ale opak se stává skutečností. Johanna s Katniss budou spolu ve spojenectví. Zkrátka... je to skvělý film, který stojí za shlédnutí :)



Filu dávám 9 bodů z 10 jako předchozímu dílu.



Malá fotogalerie: 

Všichni soutěžící Čtvrtoher


Katniss a Peeta na zahajovacím ceremoniálu

Na prvním interwiu s Caesarem, kde Katniss oznamuje zasnoubení s Peetou
Cinnovy jediněčné svatebnín šaty pro Katniss...


...které když se Katniss zatočí, tak zhoří a místo svatebních šatů bude reprodrozd.













   Oficiální trailer:



Děkuji za pozornost a doufám že se Vám moje recenze líbila :)

2 komentáře :

Chelsie0156348MlLOP řekl(a)...

:) Moc hezky píšeš (y) :) jen tak dál :)

Unknown řekl(a)...

super :) pomohla jsi mi, když jsem dělala čtenářák :D